Gør din indflydelse gældende, når Farmbrellas netværk den 8. september debatterer økonomien i landbruget med landbrugsordførerne og Danske Bank på Christiansborg.
Danmark eksporterede fødevarer og landbrugsudstyr for 197 mia. kroner i 2022, hvilket var 10 procent mere end året før. Men skal den store succes fortsætte, så skal der fokus på dansk landbrugs rammevilkår og konkurrenceevne, lyder det fra landbrugsordfører i Venstre, Erling Bonnesen, i et interview med Farmbrella Group.
-Det er meget vigtigt, at vi i Danmark har styr på rammevilkår for landbruget, og på at danske landmænd skal have fair og solide konkurrencevilkår, siger Erling Bonnesen, der den 8. september på Farmbrellas netværksdag på Christiansborg under temaet “Landbrugets økonomiske fremtid” vil fortælle, hvordan han og Venstre vil sikre fortsat succes for den danske landbrugsklynge.
Og det er bestemt ikke en selvfølge, at pengestrømmene fra jord, køer og grise fortsætter de kommende år, for ifølge cheføkonom i Danske Bank, Las Olsen, er økonomien nu i tilbagegang i vores del af verden, og det vil få stor betydning for danskerne og de danske virksomheder de kommende år.
-I det meste af Europa, inklusive Danmark, er prisstigningerne måned for måned stadig alt for høje i forhold til målet om en årlig inflation på to procent. Samtidig tyder de seneste tal på, at eurolandene samlet set er gået fra stagnation til egentlig tilbagegang. Forskellige mennesker mener forskellige ting med ordet recession, men vi er vi hvert fald inde i en tilbagegang, der også gælder store dele af dansk økonomi, og vi må regne med en fortsat stigning i arbejdsløsheden gennem 2024, lyder vurderingen fra Las Olsen.
I Venstre mener man umiddelbart, at vejen frem for at bevare et stærkt landbrug, er at have fokus på styrkerne, samtidig med at man fra politisk side arbejder på udformningen af en klimaafgift, der gerne skal gøre erhvervet og fødevareproduktionen grønnere i fremtiden.
-Det er meget vigtigt for Venstre, at vi sikrer fremadrettet konkurrencedygtige vilkår på hjemmemarkedet og eksportmarkedet, siger Erling Bonnesen, der ser frem til at debattere udfordringer og muligheder for dansk landbrug de kommende år med mødedeltagerne den 8. september i Proviantsalen på Christiansborg.
Politiske visioner for landbruget
Farmbrella Group har den 8. september forenet sine kræfter med foreningen Danske Fødevare- og Landbrugsjournalister, så begge aktører nu kan præsentere et styrket program, hvilket giver deltagerne adgang til størstedelen af Folketingets ordførere på landbrugsområdet.
Det betyder, at man som netværker i Farmbrella, ud over oplæg fra landbrugsordfører for Det Konservative Folkeparti, Per Larsen, landbrugsordfører i Venstre, Erling Bonnesen og cheføkonom i Danske Bank, Las Olsen, også vil kunne høre visionerne fra de øvrige af Folketingets partier, og der vil være unik mulighed for at kommentere på visionerne og eventuelt gøre politikerne klogere på, hvordan politikken forventes at ramme i erhvervslivet.
Program “Landbrugets økonomiske fremtid” den 8. september fra 9.30 til 13.45
09.00 – 09.20 Indskrivning og networking
09.20 – 09.30 Velkomst v/ Jakob Tilma, CCO i Farmbrella Group
09.30 – 10.00 Landbrugets fremtid, set fra de Konservative v/ Per Larsen, landbrugsordfører i Konservativ
10.00 – 10.40 Makroøkonomisk analyse af landbrugets fremtid v/ Las Olsen, cheføkonom i Danske Bank
10.40 – 11.20 Landbrugets fremtid, set fra Venstre v/ Erling Bonnesen, landbrugsordfører i Venstre
11.20 – 12.00 Landbrugets økonomiske fremtid – debat, facilitator Jakob Tilma
12.00 – 12.30 Frokost fra Snapstinget
12.30 – 13.45 Ordførerrunde med Folketingets fødevare- og landbrugsordførere faciliteret af Frederik Thalbitzer, formand Danske Fødevare- og Landbrugsjournalister
13.45 – Fyraftensøl og networking for egen regning nær Christiansborg
