Blogs fra Farmbrellas fællesskab

Farmbrella vil opkvalificere landbrugets bestyrelser

Med lanceringen af en ny bestyrelsesuddannelse vil netværkerne fra Farmbrella øge effektiviteten i den danske agrosektor.

Netværksvirksomheden Farmbrella er nu klar med en ny bestyrelsesuddannelse på abonnement. Målet med uddannelsen er ifølge direktør i Farmbrella, Christina Elgaard, at øge effektiviteten og niveauet i bestyrelserne i den danske agrosektor.

– Burde man overhovedet kunne arbejde i en bestyrelse uden en bestyrelsesuddannelse? Det er vi i Farmbrella ofte blevet spurgt om, og efter en tæt dialog med banker og Vækstfonden om mulighederne for at hverve kvalificerede bestyrelsesmedlemmer til agrosektorens virksomheder, var det et naturligt næste skridt for os selv at tilbyde medlemmer af Farmbrella adgang til en målrettet og økonomisk overkommelig bestyrelsesuddannelse, fortæller Christina Elgaard i forbindelse med lanceringen af bestyrelsesuddannelsen.

Udover at blive skarpere på egne evner og kompetencer i bestyrelsessammenhænge og i forhold til advisory boards, både professionelt og eksempelvis i foreningslivet, så er det ifølge Christina Elgaard vigtigt at have de grundlæggende redskaber på plads for at kunne bidrage optimalt i bestyrelsessammenhænge.

– Som bestyrelsesmedlem skal du kunne læse et regnskab og kende de juridiske aspekter af arbejdet i bestyrelseslokalet, og kender du spillereglerne, så ved du også, hvad du som bestyrelsesmedlem kan blive stillet personligt til ansvar for, lyder det fra Farmbrellas direktør, som selv kommer til at undervise deltagerne på en del af forløbet. Aktuelle casehistorier
De to uddannelsesansvarlige i Farmbrellas bestyrelsesuddannelse er Jens Stenbæk, der underviser i bestyrelsesuddannelser på CBS og som blandt andet er formand for Andel A.M.B.A – og Christina Elgaard, der udover at være direktør i Farmbrella Aps blandt andet er bestyrelsesmedlem hos Danvægt A/S og delegeret hos Danish Agro A.M.B.A.

På Farmbrellas bestyrelsesuddannelse arbejdes med virkelige virksomheders strategiske udfordringer, og altså ikke blot med øvelser. Det gør man ifølge Christina Elgaard for at gøre bestyrelsesuddannelsen så fokuseret som overhovedet muligt for deltagerne. Og netop af den grund kan deltagerne på uddannelsen også se frem til at deres bestyrelseskompetencer straks vil blive matchet op med virksomheder i Farmbrellas netværk, når uddannelsen er færdiggjort.

– Vi ved, at arbejdet i en bestyrelse ikke kan læres på et kursus, og derfor er det også Farmbrellas fokus at arbejde på at få deltagerne videre ud i et advisory board eller i en bestyrelse efter uddannelsen er afsluttet, forklarer Christina Elgaard.

Pro-medlemmer af Farmbrella Aps kan tage bestyrelsesuddannelsen online, når det passer dem imens Premium-medlemmer kan tage uddannelsen med fysisk fremmøde. 


Fakta: 
Uddannelsen i korte træk
Bestyrelsesuddannelsen består af tre moduler fordelt over tre dage i efteråret 2021:
Modul 1: Bestyrelsen som det strategiske ledelsesrum
Modul 2: Dit personlige ansvar som bestyrelsesmedlem
Modul 3: Synlighed i forbindelse med bestyrelsesarbejdet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *