BJ Agro

Om firmaet

BJ-Agro tilbyder plantefaglig rådgivning, nyskabende planteanalyser og velafprøvede produkter til planteavlen

Med udgangspunkt fra hovedkontoret i Hovborg hjælper BJ-Agro hundredvis af landmænd i hele Danmark med at få succes med planteavlen. For nogle sker det gennem hyppige markbesøg og personlig rådgivning, andre får aktuelle råd gennem plantefaglige nyhedsbreve, og andre igen benytter sig af servicen omkring planteanalyser eller køber nogle af de effektive hjælpeprodukter, BJ-Agro tilbyder.

Noget af det, der kendetegner vores planteavlsrådgivning, er, at vi har et grundigt kendskab til vores kunder og deres bedrifter, samtidig med at vi har en stor fleksibilitet. Vi giver personlig rådgivning, og har ingen tidsregistrering eller faste kontortider. Når landmanden har brug for os, er vi til rådighed, og det oplever vi meget positiv respons på.

 

 

Fælleshandel sikrer gode priser

Som en ekstra styrke i planteavlsrådgivningen har BJ-Agro en fælleshandel afdeling, der altid er opdateret på indkøbs- og afsætningsemner. Her bliver indkøb af produkter samlet for at sikre de bedste priser til landmanden. På den måde kan vi garantere optimal service på indkøb og handel. Hvis vi for eksempel opdager en mangel i marken, kan vi sikre landmanden det nødvendige produkt til en god pris. Og det forpligter jo at komme fra et rådgivningsfirma. Derfor sørger vi altid for, at vores kunder får solid rådgivning om produktet, og der altid bliver fulgt op.

 

Planteanalyser forebygger udbyttetab

Et af de nyeste værktøjer, BJ-Agro tilbyder i rådgivningen, er planteanalyser – primært i kartofler. Helt lavpraktisk foregår det ved, at man sender planteprøver til laboratoriet, som analyserer, om planten mangler næringsstoffer. I en højtydende afgrøde som kartofler er det essentielt med optimal forsyning af alle relevante næringsstoffer for at sikre fuld produktion. Men ofte kan en eventuel mangel ikke ses med øjet, inden det begynder at koste udbytte. Derfor er planteanalyser et genialt værktøj, der kan have stor betydning for bundlinjen, fordi det giver den her unikke viden om plantens trivsel.

 

 

Udfører forsøgene selv

Netop viden er er en af grundstenen i BJ-Agro. Alt rådgivning er baseret på et stort forsøgsarbejde, som BJ-Agro selv udfører for at sikre landmanden den bedste faglighed. Foruden sortsforsøg udfører BJ-Agro blandt andet forsøg med dyrkning, gødning, bejdsning og nedvisning.

Vi er specialiseret i at tilbyde de bedste produkter og personlig rådgivning indenfor kartofler, majs og andre afgrøder, og det skal vi blive ved med at være. Derfor udfører vi forsøg selv, og sørger for hele tiden at være opdateret med faglige viden og med de bedste produkter til planteavlen.

 

 

Gødning efter plantens behov

På salgssiden tilbyder BJ-Agro blandt andet specialgødningen Flex Fertilizer. Det er et system af flydende gødninger, der er tilpasset den enkelte marks behov. På den måde sikrer man bedst muligt, at der hverken gives for meget, for lidt eller forkert. Både erfaring og forsøg viser, at Flex Fertilizer giver gode resultater i marken. Derfor er det et af de produkter, vi producerer og forhandler, for vi tilbyder kun produkter, der holder, hvad de lover.

 

Vores vision og mission

Mission
  • “Med afsæt i kundens behov, vil vi via innovativ rådgivning, forsøg og miljø-rigtige produkter, forbedre vore kunders økonomi og trivsel”
Vision
  • BJ-Agro er en tillidsfuld rådgivnings- og handelsvirksomhed for landbrug i udvikling
Motto
  • “Når arbejdsdagen er omme, skal vi have gjort en væsentlig forskel”

 

Fra Husmandsforening til selvstændig

Mottoet har fulgt Benny Jensen lige siden, han startede BJ-Agro, som i dag er Danmarks ældste virksomhed indenfor privat planteavlsrådgivning.

Først skal vi skrue tiden tilbage til sommeren 89, hvor en lille gruppe landmænd i Grindsted søgte en privat rådgiver, fordi de havde et ønske om at få endnu mere rådgivning end det, de ellers kunne få. Benny Jensen, der på det tidspunkt var en ung agronom og arbejdede som rådgiver i Husmandsforeningen, havde gået med tankerne om at skabe sin egen virksomhed. Han sagde derfor farvel til Husmandsforeningen, og blev rådgiver for kartoffelavlerne i Grinsted. Drømmen om at blive selvstændig var nu en realitet, og det blev startskuddet til firmaet BJ-Agro.

I dag har BJ-Agro vokseværk, og der er nu 14 ansatte, fordelt på flere afdelinger, hvor de blandt andet tilbyder planterådgivning over hele landet. BJ-Agro beskæftiger fire agronomer, en handelsrådgiver, to salgskonsulenter, en procesoperatør, en bogholder, en salgs- og administrationsassistent og en studentermedhjælper.

 

Ønsker du at høre mere om BJ-Agro eller rådgivning så tag kontakt via vores hjemmeside her.

Læs en blog om BJ-Agro her.

Der findes ingen anbefalinger endnu - skal du ikke være den første?

Information

1990
11-50