Lars Young Mogensen

Photo

Lars Young Mogensen

Virksomhedsejer

Medlem siden 2020

Om

Født 1975. Bosat lige udenfor Billund med hustruen og to børn på 12 og 15 år. Autodedakt med det meste, selvom der ligger et krøllet Bachelorbevis et eller andet sted i en skuffe. Hands on og learning by doing har skabt min hverdag.

Siden jeg var 12 har jeg altid haft job og tjent egne penge, hvorfor mit CV er særdeles nuanceret. Mit virke og min personlighed er indledningsvis præget af tiden som Sergent i Flyvevåbenet, men i høj grad også af de ti år som frivillig “sektionchef” for andre frivillige på koncerter landet over for Muskelsvindfonden. Alt hvad jeg igennem tiden har valgt at sætte fokus på, tog udspring i lysten og udsigten til et eventyr.

Jeg startede som selvstændig for 20 år siden, bl.a som chauffør, klatreinstruktør og silomontør. Montagedelen tog over og kom til at fylde en stor del af mit liv. Først med et delt firma med to øvrige partnere, hvor der også blev koblet et spændende vindmølleeventyr på. Da forskellighederne mellem os partnere overskyggede det positive, blev det tid til en ny kurs og jeg startede firmaet Inter-Silo.

Inter-Silo har hovedsæde i Vilnius (Litauen) og mit fokus var fra starten at danne et setup, der på sigt kunne blive et selvkørende selskab, hvor jeg primært kunne fungere på bestyrelsesplan. (Jeg egner mig ikke til 7-16 job eller alt for faste rutiner).

Jeg fordeler altid mit fokus, således Inter-Silo ikke optager al min tid. Det lykkes og på trods deraf hænger der nu fire Gazeller fra Inter-Silo’s drift på kontorets væg. Parallelt med det, har der været tid til familien, og andre nye projekter, idet jeg dybest set brænder for “start-ups”.

Kombinationen blev et familieprojekt, hvor vi på vores ejendom sammen driver et lille BnB. Hele familien deltager i opgaverne, og vores unger får derved lidt iværksætteri ind i blodbanerne.

Arbejde skal for mig være sjovt og motiverende. Jeg elsker den kreative fase, hvor idéer kommer på papiret og derfra til et produkt/projekt der begynder at akkumulere salg. Jeg holder i høj grad af citater som “You miss all the shots, your dont take”. “Believe you can – and you are half way there”. “If you don’t learn from your mistakes – they become regrets”. Som person er jeg en idérig selvstarter, der ikke er bange for nye udfordringer. Jeg ser ofte potentielle løsningsvinkler på problematikker, som andre vurdere uovervindelige. Det har med årene medført en masse sjove oplevelser og resultater jeg med stolthed ser tilbage på. Profilen her på Farmbrella er oprettet i forhåbning om at træffe nye spændende mennesker, der står i situationer hvor jeg måske kan bidrage med de erfaringer jeg har gjort mig i mit arbejdsliv i og udenfor Danmark. Jeg tager altid udgangspunkt i åbenhed og ærlighed fra dem jeg omgives med. En skovl er en skovl, mens en spade hedder en spade! Skulle der opstå uenighed om det, er jeg sikker på at vi befinder os bedre i hvert sit skur. Sidst men ikke mindst: Skal vi absolut tale om politik, så lad det være vedr. Janteloven. Den gør jeg hvad jeg kan for at aflive, så et sidste citat må være fra Disney-Drengene: “It ain’t the money you got – It’s the money you spend”.

Mangler din virksomhed et alsidigt bestyrelsesmedlem – kunne jeg formenligt være et godt bud.  Læs mit vedlagte CV og GRIB KNOGLEN!

Erfaring

Instruktør World of Adventure
2002 - 2005.

Teambuilding og facilitering.
Vildt spændende og mindmoving.
Fantastisk at arbejde med engagerede teams fra landets største virksomheder.

Ejer og Direktør Tylco ApS
2004-2009

Mit første silofirma med to partnere.
Dannede grobund for egne større ambitioner. En tid der mindes med glæde og til tider undren:-)

Ejer og Direktør EcoWind ApS
2009-2010

Et spændende projekt hvor vi blev det første firma med en godkendt husstandsvindmølle i Danmark. Solgte anparterne på samme tid som jeg forlod Tylco. Firmaet blev desværre kort tid efter aflivet af M.Lidegaard da han tiltrådte som minister og ændrede reglerne for nettoafregning.

Ejer Inter-Silo
2011 -

I 2021 rundede vi silo nummer 1000 bygget siden opstart. Er det firma i Nordeuropa der har bygget flest og størst siloer.
Jeg har en fantastisk stab, der står for alt daglig drift og har tillid til den retning der er udstukket for den fortsatte udvikling.
Vi er fast leverandør til Sukup Europe (Tidligere Dancorn) og har monteret alt hvad de har solgt i det meste af Europa siden 2013.
Inter-Silo er desuden forhandler af nøglefærdige projekter i Litauen og er nu et kendt brand i branchen.

Ejer Natur-Spa ApS
2014-2020

I lavsæsonen i silobranchen blev der i en periode produceret vildmarksbade og hytter. Disse blev solgt og udlejet i stor stil indtil markedet blev oversvømmet af mange andre. Var desuden leverandør til Heartland Festival på Egeskov. Vi indstillede driften i 2020 da der var for mange om buddet og det sjove gik af det.

Ejer Billund-BnB ApS
2019 -

På ejendommen i Billund drives vores lille BnB. Et skønt familieprojekt hvor vi sammen pingponger om forbedringer og udvikling. Der er opkøbt jord til etablering af en ny turistattraktion for Billunds mange turister.

Ejer m2 Handel ApS
2017 -

Handelsselskab der bl.a. ejer en erhvervsejendom – tidligere kyllingefarm. Udlejer til private og erhverv.
Renoveringen kommer til ende primo 2022, hvorefter der udlejes en flot kontorbygning, med tilhørende lagerfaciliteter.

Uddannelse

1998 - 2001
Aalborg Universitet Samf-Adm.

Grunduddannelsen gav smag på mange aspekter, men samlet set var det en booster til at blive selvstændig fremfor at gå “løn-slavevejen”

1995-1996
FLSR Sergent

Kæft, Trit & Retning var nøgleord – men Sammenhold, kammeratskab og gensidig respekt var det jeg fik med.

Nov 2021 -
Farmbrella Bestyrelsesuddannelse

igangværende

Kompetencer

  • Baltikum
  • Etablering og optimering
  • uddelegering
  • udenlandsk arbejdskraft og international setup

Resultater

Gazelleprisen (I Litauen)
2016-2017-2018
Milestone i 2020
2020

3500 arbejdsdage – 500 uger – 900 siloer – 1.000.000 tons korn.

https://effektivtlandbrug.landbrugnet.dk/artikler/planter/amerikanersiloer-sikrer-god-hoest.aspx

Rundede 1000 siloer i 2021

Videoer

Anbefalinger

Grow or Pay

Rated 5,0 out of 5
22. januar 2021

Hvis man ikke selv ser sig som en vinder – bliver man det aldrig! Kan naturligvis kun give mig selv top-karakter.

Lars Young Mogensen

Anbefal Lars Young Mogensen

Overblik