Blogs fra Farmbrellas fællesskab

Vækst er en forudsætning, men ikke for enhver pris

Har du et landbrug, vil du gerne have det bliver overtaget. Jeg har det på samme måde med mit hjertebarn – jeg synes, at jeg har lavet noget unikt og ønsker, at det kan fortsætte.”


Sådan udtalte Finn Jensen, direktør i Planteavlskonsulenten ApS, i sin #farmtalk i torsdags, hvor han fortalte om at være direktør for andre end sig selv og hvilke udfordringer han har mødt i den forbindelse – især med en virksomhed, der er i vækst.

Med 3-4 ansatte at fordele arbejdsbyrden på, opstår der et hårdt arbejdspres med hårde deadlines. Finn påpegede desuden, at de naturligvis hjælper hinanden, når der er behov for det: “Ingen er færdige før alle er færdige”.

Af den årsag bragte Finn følgende problemstilling i netværket:

Hvordan vækster en virksomhed, der er bygget op omkring faglighed på højt niveau , men også på tætte og langvarige kunde-konsulent relationer, uden at brænde konsulenten ned, brænde konsulenten af eller lade konsulenten brænde ud?

Finn introducerede netværket for flere af sine særlige problemstillinger som direktør samt, hvilken sparring han håbede at få ud af netværket. Netværket gav ham sparring og diskuterede løsninger til Finns konkrete udfordring. Finn har efterfølgende kommenteret på, hvad netværket har givet ham:

“For mig er det lidt som at lægge puslespil. Du sidder med alle de blå brikker til himlen og ved, hvad du skal, men mangler overblikket over hvordan. Sparringen placerer hjørnebrikkerne og danner en ramme for, hvordan du kommer i gang. Ens udfordringer er hverken løst eller forsvundet efter sparringen, men du får en klarhed over, hvor du skal tage fat og hvordan. Jeg har fået hjælp til at lægge fokus de rette steder og prioritere min indsats.”

Finn startede ud med at introducere sig selv og sin virksomhed, Planteavlkonsulenten ApS. Finn har en baggrund som agronom med mange års erfaring som planteavlskonsulent. Et ønske om at levere en bedre og mere direkte rådgivning var dét, der førte til etableringen af Planteavlskonsulenten i 2002. I dag har de 450 kunder, der tilsammen har ca. 35.000 Ha.

Finns målsætning for Planteavlkonsulenten ApS er at gøre den levedygtig ud over sin eksistens, hvor den samtidig skal levere en god økonomi. Det skal desuden være sjovt og hyggeligt at gå på arbejde.

Farmbrella team

Det kan direktørnetværket gøre for dig:

  • Få kvalificeret sparring med kompetente, erfarne profiler
  • Få et større netværk – både nationalt og internationalt!
  • Vær med til at styrke dansk landbrug
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *