Artikler

Danske biogasanlæg kan levere biogødning til et marked i hastig vækst

Danske biogasanlæg kan levere biogødning til et marked i hastig vækst

Med en biologisk proces kan biogasanlæg upcycle tørfraktioner fra produktionen til markedet for biogødning, som vækster kraftigt på verdensplan.   Det er ikke noget nyt, at restprodukterne fra biogasanlæg bliver brugt som biogødning på de danske marker. Men det er ikke alle biogasanlæg, som har mulighed for at sende den afgassede gylle direkte tilbage til markerne, simpelthen fordi fosforindholdet i restproduktet fra produktionen er højere end reglerne tillader. Men det har virksomheden BACESS, med base i Skørping, fundet en løsning på.…

Læs mere
Kan man leve af sit netværk?

Kan man leve af sit netværk?

Skrevet af Kurt Skovsted, virksomhedsrådgiver og indehaver af Skovsted Agro Board & Recruitment. Når jeg trækker på mit netværk, er det ofte i forbindelse med konkrete opgaver. Det kan være i forbindelse med oprettelse af advisory boards, rekruttering af bestyrelsesmedlemmer ellernye medarbejdere i samarbejde med mine kunder i Skovsted. Det vil sige, når jeg leder efter de rette fagpersoner eller specialister, eller måske et strategisk samarbejde i forbindelse med arbejdet i en bestyrelse. Men netværk er også meget andet og…

Læs mere
FCSI savner fokus på kvælstof-reducerende tiltag

FCSI savner fokus på kvælstof-reducerende tiltag

Brugen af Active NS i gyllen fastholder kvælstoffet i dyrkningslaget og hindrer nedsivning til grundvandet, men et snævert fokus i Danmark har ifølge stifteren af FCSI hidtil bremset virksomme tiltag fra små aktører på markedet.  Karl Erik Molbech har med sin virksomhed FCSI i årevis arbejdet på at udbrede produktet Active NS, der kan bremse nedsivning af kvælstof til grundvandet, hvilket et hollandsk universitet har fremlagt bevis for at Active NS kan gøre allerede i 2019.  Men det er svært…

Læs mere
Lyskurser skal sikre dyrene optimal belysning dag og nat

Lyskurser skal sikre dyrene optimal belysning dag og nat

RN Solutions afholder kurser i belysning for el-installatører, for det er vigtigt at luxsensorerne i lysproducentens automatiske lysstyring monteres korrekt.  Hos det nordjyske belysningsfirma RN Solutions går man op i, at det man sælger virker. En af måderne, hvorpå firmaet sikrer sig dette, er ved at afholde kurser for sine forhandlere og samarbejdspartnere. Produktet, som var i centrum for deres seneste lyskursus, var inteligent lysstyring fra Newronix (NRX). Kurset blev afholdt i midten af september, og ligesom det var tilfældet…

Læs mere
Danske specialister tømmer og servicerer rådnetanke på få dage

Danske specialister tømmer og servicerer rådnetanke på få dage

Stor erfaring med montage og vedligeholdelse af biogasanlæg gav Tylco opgaven, da Den Magiske Fabrikken i Tønsberg skulle til bunds i en rådnetank.   Når omrøreren er ved at være træt af sten og sand, eller der skal monteres en ny stålsilo på biogasanlægget, kan det være svært at vide, hvem man skal gå til. For der er ikke mange eksperter i branchen. En virksomhed, som kan løfte disse opgaver, er det danske firma Tylco, der har mere end 18 års…

Læs mere
Dyrlæger har et stort aftryk på dyrevelfærden

Dyrlæger har et stort aftryk på dyrevelfærden

60 dyrlægestuderende fra hele verden diskuterede på Københavns Universitet hvordan One Health kan bidrage til at højne dyrevelfærd i verden. Dyrevelfærd og bæredygtighed var i centrum for diskussionerne under den nyligt afholdte workshop “A Veterinary Approach to Sustainable Food and Farming”. Workshoppen, som blev afholdt på Københavns Universitet af IVSA (International Veterinary Students Association). Kongressen for de internationale dyrlægestuderende var arrangeret af den danske gren af den internationale organisation, VetSalus.  Det overordnede tema for workshoppen var det komplekse samspil mellem…

Læs mere
Hestebønner skal støttes i den svære periode frem til blomstring

Hestebønner skal støttes i den svære periode frem til blomstring

I Danmark oplever man stigende interesse for dyrkning af hestebønner, og hjælpes knoldbakterierne på vej med mikronæring, er der gode chancer for succes. Mads Lassen oplever som planteavlsrådgiver hos AgroPro Danmark stigende interesse for dyrkning af hestebønner, og stadig flere kunder har taget den krævende plante ind for at blive selvforsynende med protein til svinefoder. Men det er en afgrøde, der kræver god driftsledelse. Man skal være til stede, og det kræver godt håndværk at få det til at lykkes,…

Læs mere
Man kan ikke leve af biodiversitet og goodwill

Man kan ikke leve af biodiversitet og goodwill

Vil man have succes som landmand, så kræver det i højere grad kynisk forretningssans end godt landmandskab, lyder det fra Kurt Skovsted.    Landbrugsstøtte er et vilkår for overlevelse i det moderne landbrug, og derfor er det mere end nogensinde nødvendigt at kigge grundigt på kolonnerne i regnskabet og at have styr på landbrugsstøtteordningerne, før man blindt arbejder på at få dyr og marker til at leve op til det olympiske mantra; hurtigere, højere, stærkere.    For mange landbrugere gælder det ifølge virksomhedsrådgiver Kurt Skovsted først og fremmest…

Læs mere
Afgrødernes hjælpende hånd

Afgrødernes hjælpende hånd

Hos Skovhave Landbrug på Nordals, er ambitionen at drive rentabel planteavl. Derfor benyttes chelateret mikronæring for at opnå det bedste udbytte. På idylliske Nordals, mellem grønne marker og solbeskinnede landskaber, ligger Skovhave Landbrug. Her trives den moderne landbrugsvirksomhed, som driver tre produktionsgrene: planteavl, slagtekyllingeproduktion og griseproduktion. Og når det gælder planteavlen, er det især indførelsen af chelateret mikronæring, som har givet landbruget flere muligheder for at hjælpe planterne. -Altså, ambitionen er jo at drive en planteavl, som er økonomisk rentabel,…

Læs mere
Tømning af biogasreaktor var hurtigt tjent ind

Tømning af biogasreaktor var hurtigt tjent ind

Nedetid på en biogastank er lig med mistet indkomst, så for Henrik Mols var det en stor gevinst, at Tylco kunne fjerne 2000 tons skidt på et døgn.  På Kiddegård Landbrug og Biogasanlæg ved Jelling, var den primære reaktortank ilde til mode tilbage i foråret. Den var fyldt med sten og sand fra omrøringen af biomasse, og det kostede energi. Henrik Mols, som ejer Kiddegård, forklarer, at anlægget leverer 32000 kilowatt strøm til elnettet om dagen. Derfor skulle han have…

Læs mere
Økonomien er i tilbagegang

Økonomien er i tilbagegang

Store dele af dansk økonomi er i tilbagegang, og det vil ramme virksomhederne de kommende år, lyder vurderingen fra Las Olsen, cheføkonom i Danske Bank. Danmarks økonomiske fremtid er i høj grad bundet op på verdensøkonomien, og selvom der i regeringens udmeldinger forud for præsentationen af sit forslag til Finansloven 2024 meldes om et øget økonomisk råderum, så vurderer Las Olsen, cheføkonom i Danske Bank, at dansk økonomi er i tilbagegang. -I det meste af Europa, inklusive Danmark, er prisstigningerne…

Læs mere
Enormt gennembrud i produktion af soldaterfluer

Enormt gennembrud i produktion af soldaterfluer

Produktiviteten hos insekt-producenten ENORM steg med 20 procent efter installation af belysning designet til fluernes behov.  Soldaterfluelarver er en vigtig kilde til insektprotein, der i stigende omfang anvendes i forskellige fødevare- og foderprodukter. For at sikre en optimal produktion af de proteinrige insekter kræves præcis lysstyring - og særdeles hårdføre armaturer. I 2022 stod Østbirk-firmaet ENORM imidlertid over for udfordringer med deres hidtidige belysning, men RN-Solutions, en førende leverandør af specialiseret belysning til staldanlæg, præsenterede en løsning for ENORM, der…

Læs mere
Mikronæring i raps med imponerende resultater

Mikronæring i raps med imponerende resultater

Michael Mulvad øger udbyttet og optimerer afgrødeproduktionen med mikronæring. Og især i rapsene, har resultaterne været positive. Michael driver gården Vihøjgaard i Salling, hvor han har en kombineret plantebedrift på ca. 590 og svineproduktion. Her har han boet i 30 år, og dyrket marker med mange forskellige afgrøder, blandt andet byg, raps, hvede og hestebønner. Michael Mulvad har opnået bedre resultater i sin afgrødeproduktion ved at implementere chelaterede mikronæringsprodukter og optimerede dyrkningsmetoder baseret på analyser af planternes faktiske behov og…

Læs mere
Grisene skal tro, det altid er sommer

Grisene skal tro, det altid er sommer

Hos Bovbjerg Økologi tror grisene, at det er sommer året rundt på grund af specialbelysning. Det resulterer i en højere drægtighedsprocent   Man har nok oplevet det selv, at når dagene bliver længere, og naturen bliver grønnere, så sker der noget i kroppen. Det gør sig også gældende for søerne hos Bovbjerg Økologi ved Give, som er Danmarks største økologiske opformering. Ligesom os mennesker bliver grisene også kåde i forbindelse med foråret og sommeren, og det er der, hvor drægtighedsprocenten er…

Læs mere
Et Bornholm uden affald

Et Bornholm uden affald

Affaldet på Bornholm skal væk, men på en ansvarlig måde. Derfor ser BOFA lysene potentiale i BACESS’ recirkulationsteknologi   På Bornholm har affaldsvirksomheden BOFA en stor ambition. Øen skal være affaldsfri i 2032. Det er dog ikke noget man bare lige gør uden videre, og derfor startede BOFA i 2018 en udviklings- og partnerplatform som i dag hedder Zero Waste Bornholm. Dette skal bidrage til at gøre det muligt at udfase afbrænding af affald på Bornholm.  Derfor er det overordnede tema…

Læs mere
Stigende interesse for drone-ukrudtskort

Stigende interesse for drone-ukrudtskort

Dansk Planteinspektion har med 15 dronepiloter og en struktureret plug-and-play service travlt med at hjælpe danske planteavlere til at nedsætte pesticidforbruget. Siden drone-virksomheden Dansk Planteinspektion i april gik i luften med et landsdækkende netværk af droneoperatører, har der været travlt. Både når korpset på 15 piloter er ude og overflyve marker fra Skagen til Bornholm, og på kontrolcentret i Randers, hvor dataene opsamles og behandles, så danske planteavlere indenfor 48 timer kan have uploadet ukrudtskort og tildelingskort i sprøjten eller…

Læs mere
Klimaambitioner kan gå ud over dyrevelfærden

Klimaambitioner kan gå ud over dyrevelfærden

Dyrlægerne i VetSalus har alene fokus på dyrenes tarv i de igangværende politiske forhandlinger omkring aftale om bedre dyrevelfærd Dyrevelfærd kan måles og vejes, og Fødevarestyrelsens dyrevelfærdsrapport taler sit eget sprog - der er for mange dyreholdere, der ikke har styr på og overholder reglerne. Det skal der ifølge bestyrelsesformand i VetSalus, dyrlæge Katrine Lawaetz, tages hånd om, og hun mener det er på tide, at landbruget ser mere nuanceret på dyrevelfærd.  -Dansk landbrug står i en krydsild mellem klimaindsats…

Læs mere
Kontrol af status kan spare biogasanlæg for bøvl

Kontrol af status kan spare biogasanlæg for bøvl

Et planlagt driftsstop er væsentligt billigere end oprydningen efter et nedbrud, og så er det bestemt ikke ligegyldigt om biomassen kan afsættes i udbringningssæsonen. Dynger af sten mellem ind- og udløbsrør der i alt for lang tid er blevet cirkuleret rundt af pumpen i reaktoren er ofte det syn medarbejderne hos Tylco Biogas Service møder, når de er blevet kaldt ud for at genetablere kapaciteten på biogasanlæg. Og det giver et stort slid på pumpe og rør, når stenene ligger…

Læs mere
Kun det bedste til laksene

Kun det bedste til laksene

Hos akvakulturfirmaet Danish Salmon har kvaliteten af deres laks den højeste prioritet. Derfor skal de også have den højeste kvalitet af belysning  At opdrætte laks i vand, det man også kalder akvakultur, er lidt af en videnskab. Forholdene skal være helt rigtige for, at laksene udvikler sig som de skal, og så skal det også gøres på en bæredygtig måde.  Et af de firmaer i Danmark som gør dette, er Nordjyske Danish Salmon, som ligger ved Hirtshals. Her producerer man…

Læs mere
Dansk gødning styrker regenerative landbrug i Uganda

Dansk gødning styrker regenerative landbrug i Uganda

BACESS A/S samarbejder med den ugandiske regering og WFP for at styrke bæredygtig fødevareproduktion og skabe økonomisk vækst. Den danske virksomhed BACESS har indgået et samarbejde med den Ugandiske regering og World Food Program (WFP) for at søsætte et projekt, hvor lokalt organisk affald i Uganda skal upcycles til biogødning gennem BACESS’ recirkuleringsteknologi. Formålet med projektet er at styrke den regenerative fødevareproduktion i Uganda. Aftalen mellem BACESS, regeringen og World Food Program indebærer, at virksomheden skal levere gødningen, mens regeringen…

Læs mere
Andelsbevægelsen trænger til et serviceeftersyn

Andelsbevægelsen trænger til et serviceeftersyn

Pris-kløften mellem afregningerne fra andelsselskaberne og det øvrige marked bør ifølge Kurt Skovsted få flere til at reflektere over, om sammenholdet er pengene værd.   Det er pengene, der bestemmer, om der fortsat skal være plads til fødevareproduktion fra de danske gårde i landskabet, så når indtjeningen som andelshaver falder i forhold til konkurrerende aftagervirksomheder med et Aps eller A/S efter navnet, så er det ifølge virksomhedsrådgiver Kurt Skovsted på tide at reflektere over, om man kan skabe en sundere forretning…

Læs mere
Mikronæringsstoffer til årets YEN-pionerer

Mikronæringsstoffer til årets YEN-pionerer

Interfiller leverer i 2023 specialprodukter til raps og korn, så planteavlere, der prøver kræfter med Yield Enhancement Network, kan nå potentialet ved brug af mikronæring.  Glem normalår og fem-års gennemsnit. Dyrker man jorden efter YEN-principperne, der er en forkortelse for Yield Enhancement Network, handler det hvert eneste år om at nå det potentielt mulige.   Ifølge Henrik Gubi, direktør hos Interfiller, er den professionelle planteavler i dag et helt andet sted end for 25 år siden, og tildelingen af gødning…

Læs mere
Dyrevelfærd i køledisken

Dyrevelfærd i køledisken

VetSalus vil gøre det synligt for forbrugere og fødevarebranchen, hvad valget i køledisken har af betydning for dyrevelfærden ude på gårdene. Uanset om man er landmand eller supermarkedskæde, så skal man tage ansvar for de varer, man leverer. Og handler man med produkter relateret til dyr, så er det vigtigt at kende produktionssystemerne og deres indvirkning på dyrene, for valget i køledisken har direkte konsekvenser for dyrevelfærd på marker og i stalde. VetSalus tager hensyn til facts og dyrene -…

Læs mere
Opret en bestyrelse – fordi det betaler sig

Opret en bestyrelse – fordi det betaler sig

Virksomhedsrådgiver Kurt Skovsted opfordrer langt flere SMV'er, herunder landbrugsvirksomheder, til at oprette en bestyrelse eller et advisory board, for alle har gevinst af professionel sparring.    I alt for mange personligt ejede små og mellemstore virksomheder (SMV’er) herunder landbrugsvirksomheder sidder ejerlederen alene, og selvom det uden tvivl er ejeren selv, der ved mest om kerneforretningen, det at passe jorden og dyrene, så indeholder virksomheds- og landbrugslivet i 2023 ifølge virksomhedsrådgiver Kurt Skovsted også mange andre opgaver, og her er der…

Læs mere
Slam satte en prop i produktionen hos Ribe Biogas

Slam satte en prop i produktionen hos Ribe Biogas

Silo-eksperterne fra Tylco kom gaskunder og medarbejdere til undsætning, da tre slamfyldte reaktorer satte gasproduktionen i stå.   Tre reaktorer fyldte med flere meter slam var ikke lige, hvad man ønskede sig hos Ribe Biogas tilbage i oktober måned. De tre gamle boltreaktorer havde tidligere indgået i et forsøg, men nu var de så fyldt med flydelag, at de ikke længere kørte. Og det skabte problemer med produktionen.  – Det var cirka ti procent af produktionen, som var sat ud af…

Læs mere
VetSalus vil med dansk investering fremme dyrevelfærd i Skandinavien

VetSalus vil med dansk investering fremme dyrevelfærd i Skandinavien

Dyrlæger & Ko overtager 33,33% af VetSalus og skal styrke dyrevelfærd i Skandinavien ved at koble dyrlæger sammen med hele fødevare-værdikæden. VetSalus, der er en international gruppering af dyrlæger, har som målsætning at fremme dyrevelfærd ved at stille dyrlægers viden til rådighed for alle aktører i fødevarebranchen; fra producenter til detailhandlen. Målet er i sidste ende at give forbrugerne fakta-båret viden om dyrevelfærd. Dyrlæger & Ko har til formålet oprettet datterselskabet VetSalus Scandinavia A/S og søger medinvestorer på tværs af…

Læs mere
BACESS vil give verden en hjælpende hånd

BACESS vil give verden en hjælpende hånd

Hos BACESS vil man redde jorden gennem recirkulering af organisk affald. Men BACESS kan ikke gøre det alene, og søger derfor grønne investorer. Det danske firma BACESS A/S, som er baseret i Skørping, har igennem de sidste 20 år været firstmovere på udviklingen af teknologi, som fremmer den grønne omstilling. En omstilling som vi er mere opmærksom på i dag end nogensinde. Og hvis BACESS teknologi virkelig skal begynde at rykke for planetens skyld, skal der noget hjælp til. Derfor…

Læs mere
Tid til et lysskifte

Tid til et lysskifte

Tiden med neonlystofrør er ved at være ovre, da ny EU-lovgivning træder i kraft den 24. august, men nye lyskilder kan spare på strømmen og øge produktiviteten i stalden.  Der er et stort skifte på vej inden for belysningens verden. Når sommeren går på hæld i år, vil det nemlig ikke længere være muligt at producere og importere klassiske lysstofrør. Dette sker på baggrund af en EU-lovgivning, som søger at afskaffe lysstofrør med kviksølv. Og der er god grund til…

Læs mere
Sprøjten skal være helt ren

Sprøjten skal være helt ren

Giver en standardsprøjtning fnuller i filteret, er det ofte et tegn på en beskidt tank og bom. Løsningen kan være en rengøring i begge ender af pH-skalaen. Hvis din marksprøjtes tank var lysende gul, grøn eller orange, da den blev købt, så skal den selv flere år efter gerne blive ved med at have den oprindelige farve. For findes der brune eller hvide belægninger i den, så er det ifølge Ulrik Pers fra mikronærings-specialisterne hos Interfiller en tydelig indikation af,…

Læs mere
Indtægter ved energiprojekter gør blind

Indtægter ved energiprojekter gør blind

Det kan koste millioner af kroner og dyrkningsretten til jorden, hvis lejeaftaler til energiprojekter hastes igennem, lyder advarslen fra advokat og rådgiver.  Solceller og vindmøller er gode afgrøder på marken, og at have en 30-årig kontrakt med et af de helt store selskaber på energimarkedet kan gøre en god forretning endnu bedre. Men det kræver, at der laves en god kontrakt som både landmand og energiselskab kan være tjent med.   Landbrugsrådgiveren Kurt Skovsted fra konsulentvirksomheden Skovsted Agro har i mange…

Læs mere
Dansk Planteinspektion sender droner op over hele Danmark

Dansk Planteinspektion sender droner op over hele Danmark

Med 15 lokalkendte dronepiloter fordelt over hele landet kan Dansk Planteinspektion i 2023 levere tildelingskort, ukrudtskort og udsædskort fra Skagen til Bornholm. Randers virksomheden Dansk Planteinspektion leverer fra foråret 2023 plug-and-play tildelingskort og ukrudtskort til professionelle planteavlere over hele landet. Der er lagt særlig vægt på brug af lokale og erfarne dronepiloter med kendskab til lokalområderne for at sikre den bedst mulige kvalitet og præcision i tildelings- og ukrudtskort. -Landmanden skal ikke bruge tid på at finde ud af, hvordan det…

Læs mere
Generationsskifte skal få Active NS ud til landmænd i hele verden

Generationsskifte skal få Active NS ud til landmænd i hele verden

Karl Erik Molbech søger partner, der med digital markedsføring kan sælge pallevis af dansk additiv, der booster kvælstofindholdet i gylle og bremser nedsivning af nitrat. Paller med Active NS er de senere år blevet afskibet til tre kontinenter, og ikke mindst i Europa er der bud efter additivet, der ved tilsætning til gyllen binder kvælstof og svovlbrinte, og som på markerne giver planterne 1-2 kilo gødning mere pr. tons gylle samtidig med at nedsivningen af nitrat med kurs mod grundvandet…

Læs mere
Grønne belysningsløsninger til landbruget

Grønne belysningsløsninger til landbruget

God belysning øger produktiviteten i staldene, men krav til bæredygtighed betyder, at RN Solutions også har grønt fokus på lyskildens endeligt.   Hos lysproducenten RN Solutions har høje priser på strøm givet vækst på bundlinjen, for når landbruget skruer ned for strømmen og op for den grønne omstilling, så er virksomhedens energibesparende staldbelysning i høj kurs.   Selvom elpriserne er på vej mod et mere tåleligt leje, så kan der være mange grønne årsager til at have fokus på mere end bare…

Læs mere
Etabler din egen klima-skov med tilskud på op til 65.000 pr. hektar

Etabler din egen klima-skov med tilskud på op til 65.000 pr. hektar

Drømmen om en klimavenlig skov bliver med en ny pulje fra Klimaskovfonden mulig at realisere på små arealer - og LiebhaverSkovfogeden kan hjælpe fra start til slut.  Med en ny støtteordning fra Klimaskovfonden er det nu muligt at søge et attraktivt tilskud til skovrejsning på små arealer. Udover tilskud på op til 65.000 kroner pr. hektar, så er det ifølge Line Kragelund, projektleder ved LiebhaverSkovfogeden, med den nye ordning muligt at kombinere skov der bidrager til den danske klimaindsats med…

Læs mere
Det er livsfarligt at arbejde med gas

Det er livsfarligt at arbejde med gas

Sikkerheden betyder alt, når Tylco Biogasservice midt i gastågerne renser skidt, sten og sand ud af reaktorer på biogasanlæg.  Der er ikke råd til fejl, når Tylco Biogasservice fjerner overdækning og plader til halvfulde reaktorer på biogasanlæg for at tømme dem for skidt, sten og sand. Og det er ikke mindst et krav fra kunderne på biogasanlæggene, at der ikke må spares på sikkerheden, for det er mildt sagt ikke et venligt miljø, der venter service-folkene, når en standset reaktor…

Læs mere
Transform renser spildevand og upcycler slam til briketter for 120.000 flygtninge

Transform renser spildevand og upcycler slam til briketter for 120.000 flygtninge

Spildevandet fra skoler og institutioner i flygtningelejren Kyaka II i Uganda renses i et dansk rodzoneanlæg, og upcyclet slam udnyttes som brænde til madlavning.  Rent vand er et must for at højne sundhedsniveauet i udviklingslandene, men teknikker til at få bugt med beskidt vand er ofte uden for rækkevidde for de mennesker, der mærker konsekvenserne af dårlig vand-hygiejne. Problemet er, at spildevand medvirker til at sprede sygdomme og forurene nærmiljøet.  Transform af 1994 leverer en løsning, der består i en…

Læs mere
Er du klar til at dø?

Er du klar til at dø?

Få landmænd har en plan for, hvad der skal ske, hvis ulykken rammer, og ifølge Kurt Skovsted og advokat Mette Lindhardt er det egoistisk ikke at have juraen på plads.   Ejerlederne i landbruget er sjældent forberedt på, at virksomheden pludseligt skal kunne køres videre af andre, og det mener virksomhedsrådgiver Kurt Skovsted er et stort problem.  -Vi er et af de farligste erhverv at arbejde indenfor og samtidig er de fleste landbrugsvirksomheder personligt ejet. Af respekt for dine efterladte er…

Læs mere
Spinat kvitterede for målrettet mikronæring med ekstra 215 kilo frø

Spinat kvitterede for målrettet mikronæring med ekstra 215 kilo frø

Albrecht Agro høstede i 2022 en ekstra gevinst på 215 kilo frø pr. hektar i en testmark, hvor der blev sat turbo på tildeling af chelateret mikronæring og kalcium. Mikronæringsstoffer fra Interfiller er en fast del af dyrkningsstrategien, når Lars Albrecht skal have det bedste udbytte i spinat til frøavl, for spinat kan ikke nøjes med de mængder mikronæringsstoffer og kalcium, den kan fange fra jorden. Lars’ erfaringer er, at man simpelthen er nødt til at give mere end én…

Læs mere
Ukrudtskort og terminal skal spille sammen når vækstsæsonen begynder

Ukrudtskort og terminal skal spille sammen når vækstsæsonen begynder

Det er nu, der skal styr på om ukrudtskortene kan loades til sprøjtens terminal, hvis dronedata i 2023 skal medvirke til at optimere årets høst.  Hvis man har tidsler på 10-15 procent af en mark, så vil det typisk resultere i et høstudbyttetab på tre procent under høst, og kigger man på afgrødepriserne fra 2022, så betyder det på en mark på 50 hektar, at man med et ukrudtskort kan hente en besparelse på 18.000 kroner, når udgiften til at…

Læs mere
På 10 dage tømmer Tylco selv de største biogasreaktorer

På 10 dage tømmer Tylco selv de største biogasreaktorer

Med specialudstyr og årtiers erfaring fra silobranchen tømmer Rolf og Jens biogasanlæg for sten og sand, så produktionen af biogas kan køre i højeste gear.  Der er fuld gas på forretningen hos Tylco biogasservice, der hjælper biogasanlæg med at opnå det optimale udbytte af sine råvarer. Gunstige gaspriser betyder nemlig, at der for alvor er kommet god økonomi i at sikre et stabilt flow af biogas, når gylle, halm og andre restprodukter omdannes til miljø- og klimarigtig energi i store…

Læs mere
Er målet rekordudbytter skal mikronæringen ud når frosten letter

Er målet rekordudbytter skal mikronæringen ud når frosten letter

Vil du finde markens fulde potentiale, så skal sprøjten i marken så snart marken kan bære sprøjten, for der er behov for mikronæring i alle vækststadier Hos Interfiller har man leveret mikronæring til de fleste af de danske deltagere i Yield Enhancement Network (YEN), der har præsteret imponerende udbytter i den seneste vækstsæson. Og en vigtig erfaring har ifølge Agro produktspecialist Ulrik Pers været, at skal udbytterne i top, så skal mikronæringen i arbejde fra vækststarten.  -Så snart der ikke…

Læs mere
Kafferester upcycles til grøn gødning

Kafferester upcycles til grøn gødning

Danske Bacess upcycler grøn gødning baseret på kafferester, der giver mere kaffe på verdens kaffekander og brød på bordet hos i tusindvis af kaffebønder i Afrika.  Kaffe er det næststørste produkt på verdensmarkedet efter olie, hvis man kigger på omsætningstallene, og danskerne er langt fra ene om at starte dagen med en dosis kværnede bønner overhældt med vand på omkring de 90 grader.    På verdensplan ventes kaffeforbruget i 2050 at ville stige med 50 procent, men den øgede produktion kan,…

Læs mere
Må vi være her?

Må vi være her?

Landbruget skal indgå en kontrakt med samfundet, for vi har brug for allierede, hvis næste generation af landmænd skal have mulighed for at producere dansk kvalitet.    De danske mælkeproducenter har kronede dage, men selvom både landmanden og banken lige nu nok kan blive enige om, at det faktisk går rigtig godt ude i kvægbrugene, så slås landmændene til stadighed med udvidelser af besætningerne og med samfundets accept. Køerne er klimasyndere og transport af slagtekalve er direkte dyremishandling, fremgår det af…

Læs mere
Chelateret mikronæring kan booste udbyttet i specialafgrøder

Chelateret mikronæring kan booste udbyttet i specialafgrøder

Skal de chelaterede mikronæringstoffer have fuld effekt på specialafgrøderne, skal man som planteavler være klar med sprøjten, så snart frosten slipper jorden.  Blomsterfrø, spinat, ærter, roefrø, græsfrø, purløg til frø, spiseløg og lupiner. Listen med dansk-producerede specialafgrøder er længere endnu, og hos mikronærings-eksperterne fra Interfiller har man i årtier hjulpet specialiserede planteavlere med at øge frøvægten og kvaliteten af specialafgrøderne på markerne ved brug af chelateret mikronæring. Mikronæring til specialafgrøder skal ifølge Ulrik Pers, Agro produktspecialist fra Interfiller, ikke være nogle forkromet løsning, og…

Læs mere
Pia designede sin egen hesteskov

Pia designede sin egen hesteskov

Pia Krichau har designet sin helt egen skov til naturoplevelser på hesteryg Hestene fylder meget i Pia Krichaus liv, og på gården midt i mellem Ribe og Toftlund bliver der brugt mange timer i sadlen. Rundt om ejendommen bærer landskabet tydeligt præg af, at her findes noget af Sønderjyllands bedste landbrugsjord, og indtil 2020 var det da også kornafgrøder, der var udsigt til fra landejendommens vinduer og fra den private ridebane.   Pia Krichau havde gennem mange år haft en drøm…

Læs mere
Økologisk gødningsfirma efterlyser fokus på kompost i landbruget

Økologisk gødningsfirma efterlyser fokus på kompost i landbruget

I USA anbefales brugen af kompost som middel til at nedsætte sygdomspresset på planterne, men i Danmark går det trægt med myndighedernes accept af effekten.  I USA har man i 25 år anbefalet kompost til sygdomsbekæmpelse ved planter.   Lige siden Miljøstyrelsen i USA, (US-EPA) i 1997 offentliggjorde en vejledning i plantesygdomsbekæmpelse og skadedyrsbekæmpelse ved hjælp af kompost under navnet ‘Innovative Uses of Compost – Disease Control for Plants and Animals’ har kompost på den anden side af atlanten været en…

Læs mere
Producent af soldaterfluelarver opruster med markedets mest hårdføre belysning

Producent af soldaterfluelarver opruster med markedets mest hårdføre belysning

RN Solutions leverer lyset til Enorms 18.000 kvadratmeter store produktionsanlæg med soldaterfluer, hvor luftfugtigheden ofte er over 80% procent.   Siden april 2022 har lysproducenten RN Solutions arbejdet på at skabe lysrammerne til produktionen af insektprotein i et 18.000 kvadratmeter stort staldanlæg ved Østbirk. Da Enorms soldaterfluelarver kræver stram lysstyring og særdeles hårdføre armaturer, så har erfaringerne fra andre staldsystemer kunnet bruges til produktionen af insekter.  - Det er første gang vi arbejder med lys til insekter, og Enorm er jo…

Læs mere
Danske landmænd er verdensmestre i at hyre og fyre

Danske landmænd er verdensmestre i at hyre og fyre

De bedste ansatte skaber de bedste resultater, og ifølge Kurt Skovsted er der behov for, at landbruget har langt mere fokus på at skabe et attraktivt arbejdsmiljø.  Danske landmænd er ifølge Kurt Skovsted fra Skovsted Recruitment mestre i at hyre og fyre medarbejdere, og skal erhvervet fortsat gå forrest i udviklingen af fødevareproduktionen, så skal vi tage ved lære af andelsvirksomhederne og industrien, hvor mindsteløn, beskidt tøj og duften af produktion ikke er en hindring for det gode arbejdsliv.   -En…

Læs mere
Skræmmedrone holdt fugleinfluenza på afstand af økologiske juleænder

Skræmmedrone holdt fugleinfluenza på afstand af økologiske juleænder

En skræmmedrone har i Nordjylland holdt fugleinfluenzaen på afstand af i tusindvis af økologiske ænder, som lige nu har kurs mod de danske juleborde. I tusindvis af juleænder er lige nu er på vej ud i kølediskene og til slagtere rundt i landet fra fjerkræavler Martin Daasbjerg, tidligere direktør hos Dansk And og nuværende medarbejder hos Landting Slot A/S, og det sker efter en svær sæson, hvor fjerkræavleren har måttet tage ny droneteknologi i brug for at kunne levere sunde,…

Læs mere
Mågeledelser dør med virksomheden

Mågeledelser dør med virksomheden

Ledere skal være fysisk og mentalt til stede, hvis virksomheden skal have en fremtid, siger Kurt Skovsted, som mener det er tid til et opgør med landbrugets mågeledere.    Mågeledelse er ifølge virksomhedsrådgiver Kurt Skovsted, når en virksomhedsleder, som normalt ikke er fysisk til stede i stalden eller i marken, kun kommer forbi arbejdspladsen, måske en gang om ugen, for at skide på sine ansatte, og derefter flyver fra gerningsstedet uden at anvise værktøjerne, der skal sikre, at den uønskede situation…

Læs mere
Frøerne flytter ind når gravemaskinen kører væk

Frøerne flytter ind når gravemaskinen kører væk

Hos Liebhaverskovfogeden tilbyder man at etablere vandudsigt fra terrassen, og faktisk er det ikke dyrt at opfylde drømmen om egen sø med frøer og guldsmede.  Drømmen om vandudsigt fra hjemmet eller fritidshuset er ikke forment boligejere med penge til at købe huse i første række til vandet. For godt 30.000 kroner kan man, hvis forholdene på grunden ellers tillader det, etablere sin egen sø, og efterspørgslen er stigende, lyder det fra Claus Hemmingsen fra Liebhaverskovfogeden, der de seneste år har…

Læs mere
Roer så store som aldrig før

Roer så store som aldrig før

Claus Larsens kæmperoer på Stevns har i 2022 et sukkerindhold på over 18 procent, og selv tilskriver han det gode resultat brugen af mikronæringsstoffer.  For Claus Larsen er roekampagnen 2022 godt overstået, og selvom roeoptageren kom tidligt forbi den 152 hektar store planteavlsbedrift på Stevns, så blev det alligevel til nogle flotte udbytter.  -Vi har opnået 83 tons per hektar i gennemsnit på de marker, der har stået med roer i år. Men det er fordi de er taget tidligt…

Læs mere
Additiver stopper klimagasser men CO2 effekten er ukendt

Additiver stopper klimagasser men CO2 effekten er ukendt

Udledning af klimagasser reduceres markant ved brug af additiver i gyllekanaler, biogasanlæg og på markfladen, men CO2-gevinsten er stadig ukendt.  Hos virksomheden FCSI, der producerer Active NS, mener man at have bevist, at gylleadditivet kan stoppe udledningen af forskellige klimagasser til atmosfæren, men hverken landmændene eller biogasanlæggene kan bruge den gevinst i sit klima-regnskab, for der findes endnu ikke en udregningsmetode, der på officiel vis kan benyttes til at omregne effekten af additiverne i gylle og anden biomasse til CO2-ækvivalenter.…

Læs mere
Finaleplads i SDG-show gøder jorden for grønne investeringer

Finaleplads i SDG-show gøder jorden for grønne investeringer

Hos Bacess skal nominering til SDG-award bruges til at fange investorernes interesse, så upcyclet biomasse kan blive fremtidens grønne gødning.  Den danske virksomhed Bacess har allerede to demonstrationsanlæg opstillet i Danmark, hvor man ved brug af naturlige processer recirkulerer biomasse og upcycler det til potent gødning. De foreløbige resultater er meget positive, og nu skal hele verden have åbnet øjnene for den grønne gødning, når Bacess er blandt de fem finalister ved præsentationen af fremtidens grønne løsninger til SDG Tech…

Læs mere
Landbrug er et holdspil og banken er med i truppen

Landbrug er et holdspil og banken er med i truppen

Kurt Skovsted mener at alt for mange landbrug lever fra hånden til munden, og vil man drive en seriøs virksomhed, så skal man se bankerne som en vigtig medspiller.  Der skal mere åbenhed ind i forholdet mellem landmanden og finansieringspartnerne, for der er brug for banken både i medgang og modgang, og specielt når markedet ikke arter sig som planlagt, er det vigtigt, at man har banken som medspiller, og sådan mener Kurt Skovsted langt fra, at det er i…

Læs mere
Recirkuleret madaffald kan erstatte kunstgødning på markerne

Recirkuleret madaffald kan erstatte kunstgødning på markerne

Bacess recirkulerer næringsstoffer og sælger organisk designer gødning, der med udgangspunkt i madaffald kan erstatte 40 procent af den importerede kunstgødning.  I Danmark er størstedelen af landbrugsproduktionen baseret på importeret kunstgødning, og selvom den kunstgødning med de nuværende klima-regnemetoder ikke tæller med i det danske CO2-regnskab, så er det nødvendigt, at vi som nation tager ansvar for at levere bæredygtig og lokalt produceret gødning til vores fødevareproduktion.   Det mener Jørgen Løgstrup, CEO & Founder i virksomheden Bacess A/S, som allerede…

Læs mere
Plug´N Play fra RN Solutions giver leveringssikkerhed og god bundlinje

Plug´N Play fra RN Solutions giver leveringssikkerhed og god bundlinje

Plug´N Play løsninger fra RN Solutions giver leveringssikkerhed hos Elektrikeren Nord, og så pynter det på bundlinjen, når arbejdsmænd kan installere lyskilderne.   Hos Elektrikeren Nord har man rigtig travlt lige nu, for elpriserne har sat fokus på besparelser, og det gælder ikke mindst i landbruget, som fylder meget i installtørens kundekartotek.   -Vi har fuld gang i produktionen; alt det, vi overhovedet kan. Vi har rigtig meget arbejde med grisestalde, og det har vi også selvom prisen på grisen er dårlig,…

Læs mere
Skræmmedronen fra Naust Robotics klar til at erobre verden

Skræmmedronen fra Naust Robotics klar til at erobre verden

Efter at have holdt fugle på behørig afstand af afgrøder og dyr på friland i Danmark skal Naust Robotics nu vises frem for et international publikum på Agromek 2022. Skræmmedronen fra Naust Robotics er allerede i brug på fem forskellige landbrug i Danmark, hvor den med fuglenes egne nødskrig holder fugle væk fra planteavlsbrug, stalde og folde med dyr på friland. Fra sin stand på Agromek vil teamet bag i kontakt med endnu flere landmænd og tale om de udfordringer,…

Læs mere
Skov er svaret. Hvad var spørgsmålet?

Skov er svaret. Hvad var spørgsmålet?

Skov er ikke svaret på alt, men det er et svar på meget, når man taler biodiversitet, klima, drikkevandsforsyning og produktion af miljøvenlige byggematerialer. Med Danmarks Nationale Skovprogram er målet, at det samlede areal med skov i Danmark inden år 2100 skal dække 20-25% af Danmark. Det er en stor stigning fra de 15%, der i vores yndige land i dag står med brede bøge og andre arter af træer, og det betyder, at skovarealet skal vokse med mellem 200.000…

Læs mere
Interfiller vil inspirere planteavlere til at finde markens potentiale

Interfiller vil inspirere planteavlere til at finde markens potentiale

Interfiller er altid med i marksprøjten hos sine trofaste kunder, og på Agromek 2022 vil mikronæringsspecialisterne inspirere flere til at nå markernes potentiale.   Efter 50 år på markedet skal eksperterne i chelateret mikronæring fra Interfiller i 2022 for første gang udstille på Agromek, der finder sted fra den 29. november til den 2. december. Køge-virksomheden har i mange år været en fast deltager på messer i gartnerisektoren, hvor man længe har gjort brug af skræddersyede mikronæringsløsninger for at nå planternes…

Læs mere
Økologiske grise får hjælp fra oven når ravnene angriber

Økologiske grise får hjælp fra oven når ravnene angriber

Hos Niels Schelde Jensen holder en skræmmedrone sultne måger og blodtørstige ravne væk fra foldene, hvor der årligt produceres 14.000 grise til slagtning. Niels Schelde Jensen har på sin gård med økologiske grise ved Lunderskov siden juni haft en skræmmedrone fra Naust Robotics i luften for at holde måger og ravne væk fra sine folde, og indtil videre er han rigtig godt tilfreds med resultatet. -Vi bruger den til at skræmme fulglene i frilandsproduktionen, hvor vi er en del plaget…

Læs mere
Når konkursen rammer overtager Kurt og Søren driften af gården

Når konkursen rammer overtager Kurt og Søren driften af gården

For virksomhedsrådgiver Kurt Skovsted og advokat Søren Volder er en vellykket konkurs, når dyrene kan blive på ejendommen og familien kommer trygt videre.  Når konkurser rammer i landbruget, kommer det oftest ikke som lyn fra en klar himmel, og ofte har landmanden kæmpet for at holde forretningen kørende, men på et tidspunkt går det ikke længere. Alligevel er det bestemt ikke i alle sager, hvor advokat Søren Volder fra advokatfirmaet Bech-Bruun er velkommen på gården, når skifteretten har udpeget ham…

Læs mere
Nydelsen ved skoven blev større med en masterplan

Nydelsen ved skoven blev større med en masterplan

En udviklingsplan fra LiebhaverSkovfogeden har givet skovejer Claus Andersen større indsigt i skovens dynamik og har bevirket, at skoven kan finansiere fremtidige tiltag.    Claus Andersen købte for et par år siden en skov i Gadbjerg ved Jelling for at kunne udfolde sin passion for jagt og natur under eget løvtag. For Claus er noget af charmen ved skoven langsomheden, for i skovens dybe, stille ro betyder ét eller to år ingenting, og der kan let gå fem til ti år…

Læs mere
Kriseramte landbrug bør overveje at skifte grise ud med solceller

Kriseramte landbrug bør overveje at skifte grise ud med solceller

Energikrisen kan ifølge Kurt Skovsted være god mulighed for lukningstruede landmænd, fordi energiselskaber står i kø for at skifte afgrøder ud med solceller.  Rådgivningsselskabet Skovsted har for tiden rigtig travlt. Travlt på telefonen og besøg ved køkkenbordet på danske svinebedrifter. Mange slås med de aktuelle afregningspriser i forhold til energi- og foderpriser. Det giver panderynker og søvnløse nætter, for hvad skal man gøre! Samtidig varsler pengeinstitutter, at der skal tages hånd om konkurstruede svine-landbrug.  På den anden side, er der også liv i telefonen fra energiselskaber,…

Læs mere
Mikronæring øger frøvægten på Tronagergaard

Mikronæring øger frøvægten på Tronagergaard

Karl Erik Leander har altid mikronæring med i sprøjten for at sende vægten på frø fra græs, korn og raps i vejret.  Karl Erik Leander har i mere end femten år benyttet chelateret mikronæring fra Interfiller i næsten alle sprøjtninger, for når resultatet gøres op i høst er kernevægten større end uden, og det betyder meget på bundlinjen, hvis man kan hæve frøets vægt flere procent over normalen. -Jeg tror overordnet set, at planterne er i en bedre tilstand. De…

Læs mere
Få fuld valuta ud af gyllen

Få fuld valuta ud af gyllen

Forsøg med additiv viser at indholdet af bundet N i gyllen kan hæves med 1-2 kilo per tons, og det kan være en billig forsikring, når adgangen til kunstgødning er uvis.    Produktionen af kunstgødning er bundet tæt sammen med adgangen til gas og ammoniak, og med fortsat stor usikkerhed på gasmarkedet er produktionen og leverancerne af kunstgødning til danske landmænd igen i den nye dyrkningssæson truet.  I England har den største producent af kunstgødning, CF Fertilisers, i august annonceret, at…

Læs mere
Grønne låneordninger kan nedsætte landbrugets energiforbrug

Grønne låneordninger kan nedsætte landbrugets energiforbrug

Landbruget kan spare markant på energien ved at modernisere sine installationer, og ifølge Rune Qvist Nielsen, direktør i RN Solutions og tidligere landmand, kan strømførende låneordninger gavne os alle.   Har du et LED-rør på 22 Watt, og dæmper du det til 11 Watt, så bruger du kun den halve mængde strøm. Har du 1000 af den slags lyskilder, hvilket er helt normalt i dansk landbrug, så er det altså rigtig meget energi, der kan spares ved at modernisere sine installationer.  …

Læs mere
Skovrejsning banede vejen for den perfekte jagtejendom

Skovrejsning banede vejen for den perfekte jagtejendom

Jaques Spindler har ved Brande designet sin egen skov med fokus på sin passion for hjortevildt, og så har skovrejsningen betydet, at ejendommens bopligt er ophævet. Jaques Spindler er glad for at opholde sig i naturen, og ikke mindst for at gå på jagt med sin riffel. Derfor var han for et par år siden på jagt efter en ejendom, hvor han kunne få begge dele til at gå op i en højere enhed. Det rigtige stykke jord fandt han…

Læs mere
Skræmmedroner er fremtiden for gæsplaget gods

Skræmmedroner er fremtiden for gæsplaget gods

På Gyldensteen Gods ser man ind i en fremtid, hvor skræmmedroner kan løse problemet med gæs, der tager en stor bid af udbyttet på kystnære marker. Det er enorme mængder afgrøder der hvert år går tabt, når gæs slår sig ned på danske marker for at fourragere. På de kystnære marker på Gyldensteen Gods på Nordfyn spiser nogle af de flere hundrede-tusinde gæs, der hvert år overvintrer i Danmark, op til 80 procent af afgrøderne, og for godsejeren udgør kampen…

Læs mere
Personlig service som plug-and-play

Personlig service som plug-and-play

Hos RN Solutions er personlig service et plug-and-play produkt, når lysproducenten sammen med elinstallatøren udformer tilbud til kunder i landbruget. Markedet for smart belysning udvikler sig hurtigt og der er store besparelser at hente. I landbruget går det ikke så stærkt endnu, selv om der er en del som har set lyset i de sidste år. Men det arbejder RN Solutions på at gøre noget ved, og driveren er fokus på personlig service, hvor lysproducenten tager med elinstallatøren på kunderejsen…

Læs mere
Chelateret mikronæring gav større og sundere aks og kerner

Chelateret mikronæring gav større og sundere aks og kerner

Driftsleder Martin Dunker ser et stort potentiale i at nørde i planternes behov, og med Kundedesign fra Interfiller kan nordjyden selv lave formlen, der giver sundere planter. Hos producenten af chelateret mikronæring Interfiller kan man sammensætte mikronæringsblandinger til helt specifikke formål. For Køge-virksomheden er det ikke nyt, at designe gødningsblandinger og mikronæringsblaninger, for det har længe været en vare, der har været benyttet i gartnerier og til specialproduktioner på friland. Men nu er landbruget også kommet med på vognen, og jo mere…

Læs mere
20 procent mere målbart N med gylle-additiv

20 procent mere målbart N med gylle-additiv

Ulrik Lunde glemmer ikke igen at tilsætte Active NS i sin fortank efter gyllens indhold af N et år faldt med 20 procent. Den fynske landmand Ulrik Lunde driver 420 hektar landbrugsjord ved Svendborg, og en stor del af gødningen til jorden kommer fra to svineproduktioner, der hvert år leverer 6000 kubikmeter gylle til afgrøderne. Med høje gødningspriser og strenge miljøkrav til udnyttelsen af gyllen gør Ulrik Lunde sit ypperste for at få mest mulig værdi ud af svinegyllen, og…

Læs mere
Direktør eller ratholder

Direktør eller ratholder

Forretningen bliver sekundær, når virksomhedsledere sætter sig bag rattet uden der er styr på driften, lyder advarslen fra Kurt Skovsted. Det er kun et fåtal af landmænd, som agerer professionelt, når der er udsigt til mange gode timer i traktoren eller mejetærskeren under høst. For selvom udbyttet på marken er vigtigt, så er det kun en mindre brik i driften af de store danske landbrugsvirksomheder. -Man kan ikke drive en millionforretning med hænderne på rattet af en traktor og med…

Læs mere
Vi finder potentialet med GWR18

Vi finder potentialet med GWR18

Interfillers produkter er igen med i sprøjten, når et dedikeret dansk team under ledelse af Vagn Lundsteen for tredje gang går efter hvede-verdensrekorden. Da planteavlsrådgiveren Vagn Lundsteen fra AgroPro Danmark i et knastørt 2018 første gang samlede nogle af de fremmeste eksperter indenfor planteavl i Danmark for at slå verdensrekorden i mest høstet hvede pr. hektar, var Køge-virksomheden Interfiller med på holdkortet. Det er eksperterne i chelateret mikronæring stadig, når målet i 2022 er at opnå et udbytte på 18…

Læs mere
Bestyrelsen gør virksomheden til en god forretning

Bestyrelsen gør virksomheden til en god forretning

Landmænd er gode til at optimere produktionen, men skal forretningen sikres til fremtiden, så kan det give gevinst at sparre med en bestyrelse. Danske landmænd har siden finanskrisen været dygtige til at optimere produktionen, ellers ville de ikke være her i dag. Det mener Kurt Skovsted, der de seneste 14 år har arbejdet med at rådgive virksomheder med balancesummer på mellem 50 og 500 millioner kroner. Kurt oplever, at man i mange små og mellemstore virksomheder ville have gavn af…

Læs mere
Kurt Skovbjerg har i tyve år anvendt chelateret mikronæring

Kurt Skovbjerg har i tyve år anvendt chelateret mikronæring

Når 230 hektar kartofler på Aspagården på Lammefjorden skal sprøjtes, er der altid fosfor, magnesium og kvælstof med i tanken.  Kurt Skovbjergs planteavlsrådgiver foreslog for tyve år siden, at Aspagården skulle benytte chelateret mikronæringsstoffer fra Interfiller på sine højtydende marker på Lammefjorden, og så længe planterne kvitterer for tildelingen, fortsætter samarbejdet. -Vi var med lige fra starten, da Interfiller lancerede det her til landbruget, og vi har købt det igen hvert år, så vi har været med i mange år. Og…

Læs mere
Fødevareproduktion kræver langsigtede strategier

Fødevareproduktion kræver langsigtede strategier

Den største trussel for dansk landbrug i 2022 er vægelsind hos politikerne og manglende fokus på langsigtede strategier på gårdene, lyder det fra Kurt Skovsted.    Det politiske miljø er afgørende for landbrugets virke. Det viste sig med al tydelighed den 24. februar 2022, for der gik ikke lang tid efter den russiske præsident Vladimir Putin, havde beordret de første missiler af sted med retning mod Ukraine, før der herhjemme blev givet politisk ordre om oprustning af biogasproduktionen, som på kort…

Læs mere
Det rigtige lys øger dyrevelfærden og sparer på energien

Det rigtige lys øger dyrevelfærden og sparer på energien

Ny belysningskonsulent hos RN Solutions skal hjælpe el-installatører med at levere produktionsoptimerende Plug’N Play-løsninger til dansk landbrug. af Martin Elgaard | jun 9, 2022 | Nye produkter | 0 Kommentarer Det er langt fra ligegyldigt, hvordan belysningen i en stald placeres og hvor meget lys dyrene udsættes for, og hos RN Solutions er man eksperter i at styre belysningen i stalde med fjerkræ, svin og kreaturer for at optimere produktionen. Med ansættelsen af belysningskonsulenten Jacob Michaelsen gør Støvring-virksomheden det nu lettere for lokale el-installatører at hjælpe landmanden…

Læs mere
50 år med chelateret mikronæring 

50 år med chelateret mikronæring 

Interfiller har gennem fem årtier produceret flydende chelateret mikronæring til landbrug og gartnerier, og der er sket meget siden familievirksomheden kom til verden i smedens lokaler i Greve. Igennem fem årtier har Interfiller med kunderne i fokus samlet erfaringer indenfor chelateret mikronæring, og i juni fejrer virksomheden med ét års forsinkelse 50-års jubilæum med en reception. Flydende chelateret mikronæring viste sig helt fra begyndelsen at revolutionere dyrkning af planter i hydro og substrat-kulturer i gartnerier i hele norden, og de…

Læs mere
Chelater muliggør tildeling af mikronæring ved alle sprøjtninger

Chelater muliggør tildeling af mikronæring ved alle sprøjtninger

Med brug af chelateret mikronæring får planterne det maksimale udbytte af sprøjtens indhold af kemi, mikronæring og gødning. Skal du have opløst tungt-opløselige næringsstoffer, så skal du normalvis tilføre masser af syre i marksprøjten, og ofte bliver det nødvendigt at tilføre store mængder mikronæring for at planten kan få netop det, den har behov for. Men det er ikke nødvendigt, hvis man gør brug af chelater. Selvom det kan lyde mærkværdigt, at man med et chelateret produkt med et indhold…

Læs mere
Homogen gylle med højere gasproduktion

Homogen gylle med højere gasproduktion

Biomassen bliver mere homogen og strømforbruget til omrøring i reaktoren på biogasanlæg reduceres med op til 60 procent med brug af Active NS. Med gaspriser på himmelflugt arbejdes der i de danske biogasanlæg hårdt på at få et maksimalt udbytte ud af reaktorerne. Hos Brdr. Thorsen Biogas oplever man, at tilsætning af Active NS gør indholdet i biogastankene mere homogent, så produktionen kan fastholdes i højeste gear.  Brdr. Thorsen Biogas startede driften af sit anlæg i år 2000, og siden…

Læs mere
Sprøjtens forsikring mod stoppede dyser

Sprøjtens forsikring mod stoppede dyser

BORADDITIV Ved at køre med bor-additiv i sprøjten kan du spare mange ture i marken, samtidig med at du forsikrer dig mod stoppede dyser og filtre.I begyndelsen af 2010’erne havde nogle roedyrkere på Lolland et ønske om at kunne køre bor og mangan ud på planterne på samme tid. Målet var at spare en tur i marken med marksprøjten, problemet var, at havde man bor med, så gik det meget ofte galt. Væsken klumpede sammen, fedtede sprøjten til og stoppede…

Læs mere
Uvildig rådgivning til danske og internationale landmænd

Uvildig rådgivning til danske og internationale landmænd

Take it or leave it - hos Kurt Skovsted får du ærlig og kontant rådgivning. Da Kurt Skovsted startede som selvstændig konsulent for 14 år siden, væddede et par chefer fra to af de store landboforeninger om, hvor længe han ville være på markedet. Siden da har et sted mellem 100 og 150 kunder gjort brug af Skovsted agro som sparringspartner, og ifølge Kurt Skovsted, så er der altid plads til rådgivere, der tør stå ved deres meninger.   -Jeg forholder…

Læs mere
Skal vi lade Putin sætte dagsordenen?

Skal vi lade Putin sætte dagsordenen?

Aktørerne i dansk landbrug skal turde sætte sin egen dagsorden og have fokus på korte kontrakter, når markedet er ude af kontrol. Rundt omkring på de danske landbrug følges situationen i Ukraine tæt, og man skal i den meget usikre situation se nøje på sin virksomhed og vurdere, om der aktuelt er forhold, der skal ændres, lyder rådet fra Kurt Skovsted, direktør i rådgivningsselskabet Skovsted agro. Det er dig selv, der skal tage stilling til, hvad der skal ske på…

Læs mere
Plantesaftanalyser viser vejen til top-udbytter

Plantesaftanalyser viser vejen til top-udbytter

Med brug af plantesaftanalyser, en præcis dosering af bladgødskning og mikronæringsstoffer sættes udbyttet i vejret, og det giver rigtig god mening i et år med rekordhøje afregningspriser.  Selvom jorden mange steder efterhånden er knastør, oven på to måneder med meget lidt nedbør, kan gødskning og præcis tildeling af mikronæringsstoffer med sprøjten holde fuld gang i plantens vækst. Og med rekordhøje afregningspriser er der sund fornuft og økonomi i at gå efter det optimale udbytte. -Med brug af sprøjten til tildeling…

Læs mere